Hauskoja ideoita kotimaan matkailuun

Lomalla on mukava lähteä hetkeksi pois tutuista ja turvallisista ympyröistä ja tehdä jotain hauskaa ja jännittävää. Ulkomaille lähdetään usein siksi, että vieraat maat ja kulttuurit tarjoavat virkistäviä elämyksiä. Moni vaikuttaa kuitenkin unohtaneen sen tosiasian, että myös kotimaamme tarjoaa suuren määrän kiehtovia ja kekseliäitä vierailukohteita ja tapahtumia.

Suomesta löytyy valtavasti erilaisia vaihtoehtoja matkailijoille, joten kotimaan kamaralta ei todellakaan tarvitse poistua elämyksiä saadakseen. Monen listalla keikkuvat vuodesta toiseen kuitenkin samat vierailukohteet: Linnanmäki, Särkänniemi, Suomenlinna ja muut tunnetuimmat matkakohteet. Vaikka nämä ovatkin kiistatta upeita vierailukohteita, löytyy Suomesta valtavasti potentiaalia muuhunkin.

Tässä artikkelissa esittelemme kotimaan matkailijoille muutamia hauskoja ideoita, joita voi käyttää avuksi lomaohjelmansa suunnitteluun.

Piipahda maailman pienimmässä ravintolassa

Etsinnässä erilainen ravintolaelämys? Maailman pienimmässä ravintolassa syöminen olla seuraava ikimuistoinen kokemuksesi! Asiakkaat toivottaa lämpimästi tervetulleeksi pikkuinen ravintola nimeltä Kuappi. Iisalmen satamaan jo vuonna 1907 pystytetty ravintolamökki on kahdeksan neliömetrin suuruinen. Tarjoilijan lisäksi paikkaan ei mahdu kahta asiakasta enempää – paitsi kelien suosiossa, jolloin terassille mahtuu vielä kaksi asiakasta. Pöytävaraus lienee joka tapauksessa paikallaan!

Mystisen tammen juurella

Lohjan tienoilla on paljonkin mielenkiintoisia vierailukohteita, mutta yksi vaikuttavimmista on ehdottomasti niin kutsuttu Paavolan tammi. Kyseinen tammi kasvaa arvokkaalla, valtakunnallisesti suojellulla lehtoalueella. Kuvittele vehreä kuusimetsässä kiemurteleva luontopolku, jonka päädyssä odottaa aukio. Sen keskellä nousee korkeuksiin yksinäisenä ja ylväänä jykevä tammi, joka suorastaan henkii historian havinaa. Puulla arvioidaan olevan ikää muutamia satoja vuosia, mutta se on vasta aivan viime aikoina alkanut herättää enemmän kiinnostusta kotimaan matkailijoissa. Paikassa on jotain taianomaista, minkä jokaisen pitää itse käydä kokemassa.

Kavioiden kopinaa keskiviikkoisin

Pääkaupunkiseudulla on paljon muutakin tehtävää kuin shoppailu ja perusnähtävyyksien kiertely. Mikäli alueella sattuu olemaan keskiviikkona, kannattaa siinä tapauksessa ehdottomasti yrittää ehtiä Vermon raviradalle. Espoossa sijaitsevassa Leppävaaran kaupunginosassa sijaitseva kuuluisa ravirata tunnetaan koko Suomen keskusraviratana.

Täällä raveja järjestetään viikottain. Jos vedonlyönti lukeutuu kiinnostuksen kohteisiin, olet todennäköisesti joskus lyönyt myös hevosurheilusta vetoa netissä myös Vermossa käydyistä ravikilpailuista. Onkin varsinainen elämys päästä paikan päälle seuraamaan, kuinka hevoset ja ajurit ottavat toisistaan mittaa. Tunnelma on omaa luokkaansa ja tapahtuma itsessään todellinen elämys.

Ametistikaivoksen uumenissa

Lappiin voi lähteä laskettelemaan tai vaeltamaan — tai sitten etsimään ametisteja. Lampivaaran Ametistikaivos on ehdottomasti yksi Lapin eksoottisimmista ja mieleenpainuvimmista vierailukohteista. Kaivos löytyy Pyhä-Luoston kansallispuiston alueelta, eikä sinne ole mahdollista ajaa suoraan henkilöautolla, mikä saa sen tuntumaan poikkeuksellisemmalta paikalta.

Mikäli vierailu ametistikaivoksella kiinnostaa, kannattaa kaivosvierailulla osallistua paikan päällä järjestettävälle turistikierrokselle, jonka aikana kerrotaan lisää kaivoksesta ja tietenkin itse ametisteista. Kierros huipentuu kaivantoalueelle, josta kaikki voivat etsiä itselleen ikioman ametistin kotiinvietäväksi. On aivan eri asia kaivaa itse omin käsin ametisti muistoksi kuin ostaa valmis ametisti matkamuistomyymälästä, vai mitä?

Lypsyjakkara lentoon

Suomi tunnetaan tietysti monenlaisista joskus pähkähulluiltakin vaikuttavista tapahtumistaan. On eukonkannon SM-mestaruuskisoja, kumisaappaan heittoa, suopotkupalloa ja ties mitä, mutta kenties kaikkein pisimmän korren vetävät kuitenkin lypsyjakkaran heiton SM-kilpailut, jotka järjestetään Varkaudessa heinäkuussa.

Syy sille, miksi ilmaan heitetään juuri lypsyjakkara, on jäänyt epäselväksi. Konsepti kuulostaa silti kieltämättä kaikin puolin ainutlaatuiselta. Jos etsii kesäksi jotain aivan uudenlaista ohjelmaa, voivat nämä kisat olla juuri sitä. Lypsyjakkara ei ole kovinkaan raskas heitettävä, joten se soveltuu kenen tahansa kokeiltavaksi. Parhaiten kisassa pärjää oikeanlaisella tekniikalla, mutta kuinka monelta meistä löytyy kotoa valmiiksi lypsyjakkara treenaamista varten ennen kisoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *