luonnonkosmetiikka shampoo

Mitä on luonnonkosmetiikka shampoo?

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suositaan aina luonnollisia raaka-aineita, joiden alkuperä tulisi aina pystyä jäljittämään. Kasviperäiset raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan aina todistettua luomulaatua ja uhanalaisten kasvien käyttö luonnonkosmetiikassa on kiellettyä, samoin kuten geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö. Lisäksi luonnonkosmetiikassa tulee ottaa huomioon, että raaka-aineissa käytettyjen mineraalipitoisten aineiden hankinta ei tuhoa tai saastuta luontoa. Toisin sanoen, luonnonkosmetiikalla pyritään kunnioittamaan ja huolehtimaan luontoa sekä edistämään yhteiskuntaa kestävämpään ja ekologisempaan kehitykseen.

 

Luonnonkosmetiikka vastustaa eläinkokeita


Samoin siinä, missä luonnonkosmetiikka pyrkii kunnioittamaan luontoa ja ympäristöä, on sen valmistamisessa otettu huomioon myös eläimet. Näin ollen esimerkiksi synteettisten hajusteiden, rasvojen ja öljyjen sekä väri- ja säilöntäaineiden käyttö on kiellettyä. Et siis tule törmäämään luonnonkosmetiikassa esimerkiksi silikoniin ja mineraaliöljyihin kuten vaseliiniin ja parafiiniin. Eläimillä testattujen kokeiden lisäksi eläinten rasvat ja proteiinit (kuten tali ja eläinkollageeni) ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa. Lisäksi muita eläinperäisiä raaka-aineita ei käytetä luonnonkosmetiikassa silloin, kun näiden raaka-aineiden hankinta on aiheuttanut kyseiselle eläimelle haittaa tai kipua.

 

Luonnonkosmetiikka shampoo herkälle hiuspohjalle


Luonnonkosmetiikka shampoo sopii kaikille ihotyypeille, mutta sitä suosivat erityisesti herkän ihon omaavat ihmiset ja luonnollista elämäntyyliä noudattavat ihmiset kuten kasvissyöjät ja vegaanit. Vaikka luonnonmukaisia shampoomainoksia ei juurikaan näe televisiossa tai internetissä, ei kyse olisi siitä, että ne olisivat jotenkin kampaamo- tai markettituotteita huonompia, vaan päinvastoin, luonnonmukainen shampoo voi monessa tapauksissa olla kaupallisia tuotteita paljon tehokkaampi, mutta samalla ympäristöystävällinen ja eläinystävällinen.

Luonnonkosmetiikkaa käyttävä kuluttaja tulee huomaamaan, kuinka kemikaalien vähentäminen alkaa vaikuttamaan myös terveyteen. Kaupalliset shampoot ja hoitoaineet, sekä kaikki muut ihon- ja hiustenhoitoon liittyvät tuotteet sisältävät lisäksi hurjan määrän kemikaaleja. Tällaisissa ”peruskosmetiikan” shampootuotteiden valmistuksessa käytetään edelleen monia terveydelle ja ympäristölle haitallisiksi luokiteltuja kemikaaleja, näistä yleisimpiä ovat parabeenit ja sulfaatit, synteettiset hajusteet, ympäristöä vahingoittavat mineraaliöljyt sekä silikoni ja säilöntäaineet, jotka säilyvät iholla ja hiuksissa pitkään käytön jälkeen imeytyen elimistöömme.

Vaikka kaupalliset shampootuotteet voivat toden totta tuoda kuluttajalle pehmeän ja sileän tukan, ei se tarkoita sitä, etteivätkö shampoossa käytetyt raaka-aineet olisi iholle turvallisia. Monet ovat jopa tulleet allergiseksi tietyille shampoille niiden sisältämän kemikaalisekoituksen myötä, vaikka kyseisellä henkilöllä ei aikaisemmin mitään allergioita tai yliherkkyyksiä olisi ollutkaan. Lisäksi on väitetty, että kaupallisissa shampootuotteissa käytetyt kemikaalit voivat joissain tapauksissa luoda pidemmällä aikavälillä täysin päinvastaisen vaikutuksen, jonka avulla shampoon käytön tiheyttä saadaan parannettua ja kulutusta kasvatettua. Toisin sanoen, esimerkiksi tietyt hilseshampoot aiheuttavat tämän uskomuksen mukaan hiuksissa enemmän hilsettä ja rasvaiselle tukalle tarkoitetut shampoot todellisuudessa rasvoittavat tukkaa vain normaalia enemmän.

Luonnonkosmetiikan shampoo hellii päänahkaa ja hoitaa ihoa luonnollisesti. Monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa on otettu huomioon myös hyvin allergiset ihmiset, jolloin esimerkiksi hajusteiden ja tiettyjen ihoa vahingoittavien säilöntäaineiden käyttö on jätetty kokonaan pois. Pitkään tehdyt tutkimukset ovat myös auttaneet luonnonkosmetiikan valmistajia saamaan kasveista enemmän hyötyä irti, jolloin niiden monipuoliset terveyttä hellivät ominaisuudet saadaan yhä tehokkaampaan käyttöön ilman, että luontoa saastuisi tai eläimiä vahingoittuisi matkalla ihmisten parempaan hyvinvointiin.

Luonnonkosmetiikalla kohti parempaa tulevaisuutta


Luonnonkosmetiikan kehittyminen, saatavuuden parantuminen ja kuluttajien alati kasvava kiinnostus kyseisiä tuotteita kohtaan on johtanut myös siihen, että peruskosmetiikan valmistajat ovat parantaneet omia valmistus- ja jakelutapojaan. Näin ollen luonnollisten raaka-aineiden käyttö on lisääntynyt, eikä pelkästään sen ympäristöystävällisyyden vuoksi, vaan myös kuluttajien kasvavan tietoisuuden vuoksi. Lisäksi pakkausmateriaalien käyttö on huomattavasti vähentynyt ja jopa niinkin pieni yksityiskohta kuin painettavan musteen käyttö on laskenut.

Luonnonkosmetiikkaa valmistavat yritykset pyrkivät panostamaan lähitulevaisuudessa yhä enemmän siihen, että luonnonmukaisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita päätyisi myös tavallisten kauppojen hyllyille. Näin varmistetaan, että yhä useammalla kuluttajalla olisi mahdollisuuksia valita kauneudenhoitoon sellaisia tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole vahingoitettu luontoa eikä eläimiä. Kasvavassa yhteiskunnassa ja yhä vakavammassa saaste- ja jäteongelmassa näinkin pienillä valinnoilla tulee olemaan tärkeä osa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *