Kuinka tienata rahaa

Miten tienata ylimääräistä rahaa?

Tekisikö mieli lähteä reissuun, mutta matkakassa on miinuksella? Vai tarvitsisiko kotisi kipeästi pientä päivitystä tai auto välttämätöntä korjausta, mutta kukkaro ammottaa tyhjyyttään? Kaikilla meillä on joskus tarvetta ylimääräiselle rahalle. Olipa kassavaje sitten muutaman satasen tai vaikkapa useampien tuhansien eurojen suuruinen, jotain on aina tehtävissä. Mitä enemmän aikaa rahan kokoon keräämiseen on, sitä helpompaa se on, mutta muutamassa viikossakin voit saada kasaan ihan sievoisen summan ylimääräistä. Kun suunnitelma on selkeä ja tavoitteet kohdillaan tarvitaan vain intoa tarttua toimeen. Laadi ensin suunnitelma. Paljonko rahaa tarvitset ja missä ajassa se tulee saada kasaan. Mieti sitten, mitä vahvuuksia sinulla on ja miten niitä voisi hyödyntää.

Hyödynnä työpaikkaasi tai ala yrittäjäksi

Jos olet töissä, mutta kaipaat silti ekstraa, kysy ensin työpaikaltasi, olisiko heillä tarjota lisää tunteja tai ylimääräistä työtä vaikka jollain toisella osastolla. Vaihtoehtoisesti voit etsiä itsellesi osa-aikaisen työn, jota voi tehdä vaikka iltaisin tai viikonloppuisin. Voit perustaa myös oman yrityksen, jolla teet töitä osa-aikaisesti ja juuri niin paljon kuin sinulla on aikaa. Oman osaamisen hyödyntäminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta vieläkin yksinkertaisempaa on alkaa kevytyrittäjäksi. Homma toimii niin, että voit itse keskittyä oman osaamisesi markkinointiin ja itse töihin. Laskutuspalveluyritys hoitaa loput. Sinun ei tarvitse murehtia kirjanpidosta, laskutuksesta tai veroista. Ainut asia mistä tulee itse pitää huolta on yrittäjäeläkkeen maksaminen, mikäli vuositasolla olevat tulot sitä edellyttävät.

Omaan erityisosaamiseen perustuvia töitä voivat olla pienet remonttihommat, pihanhoitotyöt, parturointi, meikkaus tai ompelutyöt. Lisäksi voit hoitaa tuttavaperheiden lapsia, ulkoiluttaa koiria tai tarjota ikkunanpesupalvelua ja siivousapua. Hyviä kausitöitä ovat esimerkiksi lumeluonnit, hiekoitukset, nurmikon- ja pensasaitojen leikkuut. Muista huolehtia kuitenkin tulojen ilmoittamisesta verotoimistoon. Pienetkin rahakorvaukset on ilmoitettava jos työ on toistuvaisluonteista ja tavarana saatu palkka pitää arvioida tavaran käypään arvoon.

Kesällä on tarjolla useita mahdollisuuksia tehdä lyhyitä pätkiä töitä puutarhoissa ja maatiloilla. Mansikan- ja herneidenpoiminta ovat mukavia töitä lisätienestejä haluaville. Tiloilla työtä tehdään työsopimuksen alaisena ja verokortilla. Luonnonvaraisena kasvavien marjojen ja sienien keräämisestä saadut tulot ovat meille suomalaisille verovapaita. Kerätyt tuotteet voi myydä itse kuluttajille, ravintoloille tai myös tukkumyyjälle.

Myy turha pois tai luota tuuriin

Voit myös myydä pois turhaksi jäänyttä tavaraa. Vie kaikki ylimääräinen kirppikselle, tai laita ilmoitus tarpeettomista huonekaluista, elektroniikasta tai vaikka autosta jollekin myynti-ilmoituksiin erikoistuneelle nettisivustolle. Omassa käytössä ollutta tavaraa saa myydä verovapaasti 5000€ asti. Poikkeuksena ovat perintönä saadut tavarat, sekä taide-esineet ja suuremmat myyntikohteet, kuten vaikka vene. Tällöin verovapaan myynnin raja on 1000€. Samaa rajaa sovelletaan silloin, kun kirppiksiltä ostetaan tavaraa eteenpäin myytäväksi.

Joskus onni sattuu kohdalle ja korjaa mahdollisen rahanpuutteen. Kaikki eivät kuitenkaan voi olla lottovoittajia ja tätä paremmat todennäköisyydet voitolle tarjoavatkin erilaiset kasino- ja vedonlyöntisivustot. Onni voi potkaista jo muutamalla pyöräytyksellä tai sitten voit kerätä pieniä voittoja vähän kerrallaan. Etenkin taitava vedonlyöjä voi etsiä hyviä kertoimia, jotka luovat arbitraasitilanteen, mikä tarkoittaa varmaa voittoa pelaajalle. Tällaisessa varojen hankinnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon, että voitot ovat yleensä kiinni tuurista ja varmatkin voitot voivat mennä sivu suun, mikäli veto ei mene jostain syystä läpi ja panos palautetaan pelaajalle.

Tienaa etätöillä rahaa

Nettityöllä ja bloggaamalla rahoiksi

Omassa kotonaan voi tehdä palkallisia etätöitä, joita voi löytää työnvälityssivustoilta. Erilaisia pikkutöitä voi tehdä rekisteröitymällä niitä tarjoaville sivustoille. Nämä ovat yleensä helppoja klikkailu- tai muita nettitöitä, jotka eivät vaadi erityisosaamista. Myös erilaisiin kyselyihin vastaamalla voi tienata muutamista kympeistä pariin sataan euroon kuussa. Voit myös tarjota käännös- tai sisällöntuotantopalveluita netissä toimiville sivustoille ja tienata kirjoitustöillä jopa useita satoja euroja kuukaudessa. Myös erilaisia chat-moderaattoritöitä on toisinaan tarjolla. Jos sana on hallussa, voit alkaa itse bloggaajaksi tai vaikka tubettajaksi ja hankkia itsellesi sponsoreita ja mainostajia. Tämä alkaa olla kuitenkin jo niin suosittua puuhaa, että vain parhaat ja mielenkiintoisimmat aiheet keräävät tarpeeksi seuraajia.

Töitä riittää aina. Eri asia on kuitenkin se. riittääkö satunnaisista klikkailuista saadut taskurahat vai tarvitaanko tavoitteeseen pääsemiseksi vakituisempaa ansiotuloa. Jokainen voi löytää oman lisätulonlähteensä joko tuttavien kautta, työnvälityssivustoilta, netistä etsimällä tai omaa osaamistaan mainostamalla vaikka kaupan ilmoitustaululla ja pian tarvittavat rahat ovatkin kasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *