Näin säästät rahaa lentokentällä

Näin säästät rahaa lentokentällä

Tiesitkö, että suurin osa lentokenttien takomista voitoista tulee niissä operoivien ravintoloiden ja kauppojen myynnistä? Tämän takia lentokentät pyrkivät tekemään lähtöselvityksestä ja turvatarkastuksista mahdollisimman nopean prosessin, jolloin asiakkaille jää enemmän aikaa tehdä ostoksia. Koska saapuvat matkustajat hakevat matkatavaransa ja lähtevät pois kentältä, heihin on turha panostaa. Sen sijaan lentokentälle saapuvat matkustajat ja välietapin matkustajat käyttävät rahaa lentokentällä.

Vaikka lentokenttien tax free -kaupoista saattaakin tulla vastaan mukavia löytöjä, on syytä muistaa, että verovapaus luo vain enemmän tilaa lentokentän omalle katteelle. Muiden myymälöiden kohdalla lentokenttä ottaa aina sievoisen summan myynnistä, mikä nostaa hintoja. Lentokentän ostokset saattavat olla ikävä yllätys jälkikäteen, jos niitä tekee impulsiivisesti ja sen kummemmin ajattelematta.

Nyt siis pari vinkkiä siihen, miten sinä voit välttää rahanmenoa ja säästää kuluissa lentokentällä.

rahansäästö lentokentällä

1. Syö kotona

Nälkä on keskeinen motivoija, joka ohjaa kuluttamaan lentokentällä. Lentokentillä on lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joilla ehkä annetaan viimeiset makuelämykset kotimaasta ennen lähtöä tai esitellään kohdemaan keittiötä, mutta ruokaa ei saa halvalla.

Kannattaa syödä kotona ennen lähtöä sen verran hyvin, että heti lentokentälle päästyäsi ei tarvitse alkaa etsiä ravintolaa. Jos lentokentälle on pidempi matka, tuo evääksi vaikkapa voileipä ja syö se lentokentälle päästyäsi.

Ota huomioon myös, että lennolla saattaa olla tarjolla virvokkeita tai peräti lipun hintaan kuuluva ateria. Vaikka lentokoneruoka ei yleisen mielipiteen mukaan ole mitään maailman parasta, se kuitenkin karkottaa nälän.

2. Liiku fiksusti

Lentokentälle kannattaa saapua julkisilla, jos vain suinkin mahdollista. Näin välttyy parkkimaksuilta, joita saattaa joutua maksamaan jopa silloin, jos saat jonkun kaverin heittämään sinut omalla autolla.

Vältä lisäksi lentokenttien taksitolpaa: lentokentän asiakkaiden kynnys käyttää rahaa on hyvin matala ja paikalliset kuljetuspalvelujen tarjoajat niin kotona kuin kohteessakin ovat tästä harvinaisen tietoisia.

rahanvaihto lentokentällä

3. Vaihda valuuttaa muualla

Lentokentät tarjoavat aina valuutanvaihtopisteitä. Kohdemaan käteistä on aina hyvä olla mukana etukäteen, mutta lentokenttä ei välttämättä ole se fiksuin paikka vaihtaa rahaa, sillä vaihtopalkkiot voivat olla jopa kaksinkertaiset suhteessa lähipankkiisi.

Toinen huomionarvoinen asia on se, että lähipankkisi saattaa tarjota uskollisille asiakkailleen rahanvaihtoa jopa ilman välityspalkkiota. Käänny heidän puoleensa ja kysy; se ei maksa mitään.

4. Osta tuliaiset jostain muualta

Lentokenttien myymälät tarjoavat usein erilaista turistikrääsää ja viimeistä mahdollisuutta ostaa tuliaisia. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että tavaraa myydään ihan vain siksi, että lentokenttä tekee voittoa lyhyestä vierailustasi.

Tyypillisimmin myynnissä on sitä samaa tavaraa kuin lentokentän ulkopuolellakin, mutta vain kalliimmalla. Kannattaa siis hankkia tuliaiset ennen kentälle saapumista, ja panostaa niihin enemmän mieluummin kuin ostaa lentokentältä ylihintaisia jääkaappimagneetteja.

5. Tuo omat viihdykkeesi

Lentokenttien on paha myydä sinulle mitään, jos sinulla on muuta puuhaa. Lue, pelaa tai someta pysyäksesi poissa lentokenttien kaupoista ja kahviloista. Pakollinen lentokenttäpäivitys Instagramiin saattaa säästää rahojasi.

Jos matkustat koko perheen voimin, huomioi, että lapset tarvitsevat enemmän virikkeitä kuin aikuiset. Kannattaa tuoda mukanaan jokin peli tai muu puuha, jonka avulla lapsi pysyy kiireisenä lentoa odotellessa.

6. Pukeudu fiksusti

Mieti, millaisessa ilmastossa käyttämäsi lentokentät sijaitsevat. Tarkista paikallinen sääennuste kotona ja pukeudu sen mukaan. Kerrospukeutuminen kannattaa, sillä vaatteita on helppo riisua ja lisätä tarpeen mukaan. Kun pukeudut oikein, ei ole tarvetta ostaa virvokkeita lentokentältä.

Lentokentillä voidaan myydä pääsyä esimerkiksi viilennetyille alueille erityisen kuumissa maissa. Kun pukeutuu hyvin hengittävään paitaan ja housuihin, sinun ei tarvitse maksaa tällaisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *