Robotti-imurin hyödyt

Robotti-imurin hyödyt

Monelle viikottainen siivouspäivä voi olla tuskien taival. Pölypallerot pyörivät nurkissa ja eteisen lattialla on hiekkaa. Ruokaa pitäisi tehdä pitkän työpäivän jälkeen ja varaston ovikin pitäisi maalata. Kuka enää ehtii tässä välissä miettiä siivoamista ja varsinkaan imurointia! Onneksi tähän ongelmaan on olemassa kuitenkin helppo ratkaisu, nimittäin robotti-imuri. Se hoitaa kodin siivouksen käden käänteessä vaivattomasti ja huomaamattomasti. Sillä välin kun valmistat perheelle illallista, on imuri siivonnut koko asunnon aivan huomaamatta. Millainen robotti-imuri sitten kannattaa hankkia ja sopiiko kyseinen imuri ihan kaikkiin koteihin ja kaikille perheille? Lue tästä artikkelista lisää, niin kerromme robotti-imurin hyödyistä ja ominaisuuksista. Ei siis tarvitse ostaa sikaa säkissä ja todeta vasta kotona imurin ostettuaan, ettei se sovikaan omaan kotiin.

Robotti-imuri

Tekniset ominaisuudet

Markkinoilta löytyy nykyisin jo useita erilaisia malleja robotti-imureista. Ne ovat viimeisen kymmenen vuoden aikaan yleistyneet valtavasti. Vielä joitain vuosia sitten, niitä pidettiin lähinnä rikkaiden ylellisyystavaroina ja scifi-leffan rekvisiittana. Nykyään tilanne on kuitenkin toinen kun niitä löytyy jo tavallisten markettien hyllystä kohtuullisin hinnoin. Kun imureita alkoi tulla markkinoille jokin aika sitten, niiden hinta oli hyvinkin korkea, parhaimmista sai maksaa useita tuhansia euroja ja halvimmatkin mallit olivat tuhannen euron luokkaa. Tähän ei välttämättä kovin monella tavallisella kadun tallaajalla ollut varaa. Kyseinen summa on myös iso sijoitus, jos miettii että samalla hinnalla saisi jo todella hyvän johdollisen imurin, ja vielä jäisi paljon rahaa jäljelle. Hinnat ovat kuitenkin vuosien saatossa tippuneet ja nykyisin hyvän perusmallin saa jo parilla sadalla eurolla. Hinta on siis jo lähellä normaalia imuria.

Millaisia teknisiä ominaisuuksia imureista sitten löytyy ja mikä niiden vaikutus laitteen hintaan oikein on? Robotti-imurilla on yleensä lataustelakka, joka toimii ikään kuin koti-asemana imurille. Siivouksen alkaessa imuri lähtee siitä liikkeelle ja siivouksen loputtua se palaa siihen takaisin. Telakassa ollessaan imuri on verkkovirrassa ja akku latautuu taas seuraavaa siivouskertaa varten. Akku onkin yksi tärkeä osa imuria ja sen ominaisuudet vaikuttavat hintaan merkittävästi. Jos imurissa on pienehkö akku, robotti-imuri joutuu välillä palaamaan asemalle takaisin latautumaan, jotta siivous voi jatkua. Jos imurissa taas on suuri akku, voi se hoitaa suurenkin huushollin siivouksen yhdellä latauksella, jolloin siivous sujuu paljon nopeammin. Jokaisella on varmasti tähän oma henkilökohtainen mielipide, mikä on itselle toimivin ratkaisu. Joku haluaa että siivous hoidetaan nopeasti, jos esimerkiksi saa usein yllätysvieraita. Jollekin taas ei ole väliä, vaikka siivous kestää pidempään ja robotti voi pyöriä asunnossa koko illan hoitaen imurointia.

Markkinoilla on myös robotti-imureita, joissa ei ole varsinaista lataustelakkaa, vaan sitä ladataan suoraan johdolla pistokkeesta. Sitten imuri vain laitetaan päälle ja se alkaa hoitaa siivousta. Tällaiset laitteet ovat yleensä hieman halvempia, ja voivat toimia oikein mainiosti esimerkiksi pienemmässä taloudessa. Lisäksi imureissa on tietysti eroja imutehossa, imurin äänitasossa ja kyvyssä ylittää pieniä esteitä, esimerkiksi mattoja. Kaikki nämä vaikuttavat imurin hintaan, mitä paremmat ominaisuudet, sitä kalliimpi imuri yleensä on.

Hyötyjä

Robotti-imuri voi siis helpottaa kiireistä elämää merkittävästi. Esimerkiksi suuressa perheessä se voi tarjota hyvän avun arjen pyörittämiseen, koska imurointia ei tarvitse suorittaa itse. Tietysti hankalimmat paikat voivat olla robotti-imurinkin ulottumattomissa, joten tavallinen imuri voi silti olla tarpeen.

Myös eläinten kanssa robotti-imuri voi olla hyvä ratkaisu, mutta kannattaa varmistaa, että eläimet kestävät imurin pyörimisen lattialla. Esimerkiksi koirat ja kissat saattavat ensin pelätä imuria, joten ei ole kiva sijoittaa imuriin iso summa rahaa, jonka jälkeen esimerkiksi koira repii siitä tassuillaan johtoja irti. Kannattaa siis totuttaa eläimet pikku hiljaa robotti-imuriin, jolloin se voi tarjota hyvän avun eläinten karvojen siivouksessa. Niitä kun pakkaa kertymään pitkin lattioita.

Jotkut ihmiset taas eivät vain syystä tai toisesta tykkää siivoamisesta tai imuroinnista. Tällöin robotti-imuri voi tarjota heille hyvän avun, kun ei itse tarvitse tarttua imurin varteen. Asunnon siivous voi hoitua aivan huomaamatta. Lisäksi monille ikäihmisille imurointi voi olla hankalaa, koska siinä joutuu yleensä venyttelemään ja kyykistelemään. Paikat eivät ehkä ole enää siinä kunnossa että taipuisi imuroimaan sängyn alta, joten robotti-imuri voi hoitaa sen puolestasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *